Spiritualiteit,  Zweverig spul

De makkelijke weg…

Toen ik klein was had ik geen benul van chakra’s, verlichting of andere spirituele zaken en benaderingen.
De reden hiervoor is dat ik uit een gezin kom waarin dit soort onderwerpen niet besproken werden. Simpelweg omdat mijn ouders er ten eerste, denk ik, (nog) geen weet van hadden en ten tweede omdat mijn vader in Gods woord gelooft, wat dan niet strookt met praten over cirkels of wielen (wat de betekenis van chakra is) die je levensenergie herbergen (dat is heidens).

Ik ben er niet rouwig om hoor, mocht je je dat afvragen. Iedereen heeft een pad af te leggen en het mijne begon nu eenmaal met in een hokje leven en leren over alles wat mij totaal niet aantrok en waar ik geen ‘feeling’ mee had, om uiteindelijk een weg te banen richting mijn eigen waarheid.
Sommige mensen weten juist al heel snel wat hen trekt, wat ze leuk vinden en waar hun hart ligt. En ja, soms was ik daar jaloers op. Het maakt je leven denk ik wel makkelijker als je al snel weet wat je doel is.

Ik kies tot nu toe dus eigenlijk nooit de gemakkelijke weg. Dat ligt nu eenmaal niet in mijn aard. Of zoals ik het tegenwoordig zou omschrijven: voor ik hier op deze aarde kwam hadden mijn Hogere Zelf en ik al besloten dat ik niet vaak voor de makkelijke paden zou kiezen.
Ik ben in dit leven een pad aan het bewandelen wat niet makkelijk hoort te zijn, omdat ik hier ben voor iets belangrijks, dat voel ik in mijn hele Zijn. Ik weet dat er iets is dat gaat komen en daarvoor heb ik een bepaald mate van groei nodig.

Nu niet allemaal meteen roepen dat als je “het makkelijke pad” bewandelt je ook groeit enzovoort. Want dat snap ik en dat ben ik met je eens.
Ik denk dat je alleen dan de strekking van wat ik schrijf niet snapt. Voor dit belangrijks heb ik een bepaalde mate van wijsheid nodig. En deze wijsheid haal ik uit de lessen die ik tot nu heb geleerd. Dit is míjn pad, niet het jouwe…

Wat dit belangrijks dan is weet ik uiteraard nog niet. Maar ik ben er wel onwijs nieuwsgierig naar! Ik vang er soms wel een glimp van op, maar voor ik het kan vangen of definiëren is het alweer weg.
Dit belangrijks hoeft natuurlijk ook niet voor iedereen belangrijk te zijn: het kan alleen belangrijk voor mij of mijn omgeving zijn. Maar misschien is het ook wel iets véél groters. Ik sluit helemaal niets uit.

Wat ik wel weet is dat ik mijn pad steeds makkelijker vind worden nu ik naar mijzelf durf te luisteren, nu ik mijzelf durf te zijn en nu ik mijzelf lief durf te vinden.
De donkere dagen die ook mij wel eens treffen, duren niet lang meer nu ik ze positief durf te bekijken: waarom ben ik hier zo door van slag? Welke les kan ik hier uit leren?
Ik durf ze naar boven te laten komen om ze vervolgens te verwerken zodat ik weer leer en groei.

Dit betekent dat ik mij bewust moet zijn van de onbalans die er dan heerst in mijn lichaam, in mijn chakra’s.
Het terugbrengen van balans in je chakra’s is voor je levensvreugde een must. Een gebalanceerde vortex (hoe de samenhang van alle chakra’s ook wel wordt genoemd) zorgt voor een rust in jezelf die je naar grotere hoogten brengt. En daar heb je dus niemand anders voor nodig dan jijzelf! Wat weer een mooi staaltje Zelfliefde is.

Omdat ik vermoed dat veel mensen wel weten wat chakra’s zijn, maar niet per se weten welk doel elk chakra heeft, wat een specifieke chakra aanstuurt en hoe je je chakra’s kunt balanceren, is het mijn bedoeling om mijn komende blogs te besteden aan de uitleg van elke chakra.

Ik zal beginnen bij de wortelchakra, ook wel root chakra, of officieel de muladhara (Sanskriet voor wortel) genoemd, die zich onderaan onze ruggengraat bevindt.
De volgende blog zal gaan over de sacraal chakra en zo gaan we omhoog tot we de 7 bekendste chakra’s hebben gehad. (Ja, er bestaan meer chakra’s, maar die bevinden zich in 5D, En hoe graag ik ook zou willen, daar ben ik dus nog niet…)

Ik zou het erg leuk vinden als je meeleest en een reactie achterlaat met bijvoorbeeld commentaar of een aanvulling op dat wat ik dan heb geschreven.

De 7 bekende chakra’s

Een vrolijke, spirituele Leeuw, koningin van mijn grootste liefde én moeder van 4 olifantjes. Dol op yoga, films, schrijven, dansen, zingen, reizen, natuur, tuinieren, eten, lesgeven en op pad gaan met mijn generaal of draak. Altijd op spirituele ontdekking, altijd open voor groei en vooral trots op mijn eigen paradijsje. "Alles is liefde"...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *