Algemeen

Op avontuur!

Het is inmiddels een tijdje geleden dat ik iets gepost heb op mijn website en daar had ik een hele goede reden voor…
Het uitstelgedrag van de afgelopen tijd was een voorbereiding op een mooie nieuwe start, een mooi nieuw avontuur voor de komende 2 jaar!

Tijdens mijn vorige baan voelde ik al dat ik moest stoppen met mijzelf voor de gek houden in heel veel aspecten van mijn leven, dat ik bepaalde lessen nu lang genoeg had gevolgd en deze af moest sluiten, omdat ik nu eindelijk mijn hart moest volgen.
Dat hield wel in dat ik een tijdje in een mate van onzekerheid moest leven, omdat je iets achter je laat wat veilig en vertrouwd voelde. Maar veilig en vertrouwd betekent niet per definitie: gelukkig en goed voor je.

Mijn ego speelde mij op zijn tijd parten met vragen als “kun je dit wel?”, “is dit verantwoordelijk naar de kinderen toe?” et cetera, maar naarmate de einddatum van mijn contract in het verschiet lag, wist ik het zo zeker: ik móest dit allemaal achter mij laten, ik móest de onzekerheid in om eindelijk mijn ik, mijn doel weer terug te vinden.
Ik weet het, het klinkt allemaal zo lekker cliché, maar als je je hart volgt, dan heb je meer dankbaarheid in je, ben je jezelf en word je gelukkiger en trek je nog meer geluk aan.
Ik ben er namelijk van overtuigd dat je aantrekt wat je uitstraalt.

De onzekerheid over deze weg, die met vlagen op kwam zetten, heeft na 3 maanden definitief plaatsgemaakt voor een nog grotere dankbaarheid en voor een overweldigend gevoel van vrijheid, blijheid en liefde op een fantastische manier die ik iedereen van harte gun.

Zoals altijd heeft het universum het anders in mijn schoot geworpen dan ik van tevoren had gedacht, maar ik had het niet beter kunnen bedenken.
Alleen al de lieflijke uitstraling van de omgeving van mijn werk als ik ‘s ochtends aan kom rijden, is een cadeautje waar ik naar uitkijk. Het geeft mij rust. En als ik rust voel, krijg ik energie en met die energie kan ik mij elke dag geven voor het doel wat ik nu voor ogen heb.

Het klinkt nu nog allemaal als abracadabra, maar zodra het tijd is, volgt vanzelf wat ik aan het doen ben, voor de eerste keer, dat dan wel…
Maar zoals iemand ooit zei:

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

~ Pippi Langkous
Ochtendgloren

Een vrolijke, spirituele Leeuw, koningin van mijn grootste liefde én moeder van 4 olifantjes. Dol op yoga, films, schrijven, dansen, zingen, reizen, natuur, tuinieren, eten, lesgeven en op pad gaan met mijn generaal of draak. Altijd op spirituele ontdekking, altijd open voor groei en vooral trots op mijn eigen paradijsje. "Alles is liefde"...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *